Chec aperitiv – Un chec pufos cu masline

chec-aperitiv-cu-masline

Am pregatit astazi un chec aperitiv pufos si delicios cu masline, cascaval si carne pentru petrecerea fiului meu. Am invitat toti prietenii iar multi dintre ei fiind bucatari, nu puteam sa ma prezint cu orice tip de mancare. Am stat putin pe ganduri, chiar nu stiam ce reteta sa le prepar.

Aveam multe retete in minte insa mi-am amintit ca am fost la o prietena si am mancat un chec aperitiv foarte gustos cu ciuperci, carne de pui si masline. Este simplu de preparat iar ingredientele sunt usor de inlocuit, astfel ca daca aveti o ruda vegetariana puteti renunta la carne. Daca este cineva intolerant la lactoza puteti renunta si la lapte, insa checul nu va mai fi la fel de pufos.

Asadar am ales aceasta reteta culinara si dupa ce am vazut ca a fost vedeta serii (bine, pe langa fiu-meu), am zis sa va prezint si voua reteta de chec aperitiv cu masline sperand ca o sa va impresionati familia sau prietenii asa cum i-am impresionat eu pe ai mei.

Ce ingrediente sunt necesare pentru prepararea unui chec aperitiv pufos

  • 150ml lapte
  • 5 oua
  • o lingura de praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 250g faina
  • 200g mezel – taiat cuburi
  • 200g cascaval
  • 200g masline taiate
  • sare, piper si alte condimente dupa gust
  • 150g ardei feliat (puteti folosi gogosari)
  • optional: 100g ciuperci, de preferat Champignon

Mod de preparare chec aperitiv

Acest chec aperitiv este foarte usor de preparat, desi probabil multe dintre voi va speriati cand auziti de o asemenea reteta. Pentru inceput, bateti ouale bine. In timp ce le bateti, adaugati dreptate laptele. Dupa ce se omogenizeaza, adaugam praful de copt iar dupa imediat cascavalul, maslinele si pe urma ardeii sau gogosarii.

Acestia pot fi feliati sau taiati cuburi. Eu i-am taiat cuburi pentru a fi in cantiate uniforma in tot continului. De asemenea, daca aveti, puteti folosi chiar si gogosari murati, acestia dau o aroma aparte checului. Acum este momentul sa adaugam uleiul.

Apoi adaugam faina incet, in ploaie. Dupa ce amestecam bine, adaugam mezelul. Eu am pus mezel de pui, insa voi puteti pune orice tip de mezel doriti (chiar si carne daca o taiati cuburi si o prajiti inainte).
Daca ati folosit ciuperci, adaugati-le odata cu mezelul. Adaugam pe urma condimente.

Sper ca v-a placut reteta. Pofta buna si astept sa-mi spuneti nu vi s-a parut!

No Comments

comment No comments yet

You can be first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *