Din Bucatarie

Preinfuzia – procedura importanta in prepararea unui espresso

Preinfuzia – procedura importanta in prepararea unui espresso

Preinfuzia reprezinta udarea pentru moment al patului de cafea la presiune joasa înainte de a da drumul la presiune maxima și fac ca espressoarele să fie mai iertatoare atunci când se fac greșeli de distributie, presare sau setarea aparatului de macinat.

De ce funcționează preinfuzia?

Presiunea scazuta a preinfuzii uda cafeaua cu o curgere mai lina a lichidului. Presiunea scazuta face ca patul de cafea să se umple, să se redistribuie și sa devină mai adeziva înainte de a da drumu la presiunea maxima. Acest lucru ofera doua beneficii importante.

  • Descreste frecventa de canalizare. Am descoperit acest lucru la numeroase aparate; de asemenea este consistent cu preinfuzia.
  • O rata scazuta de migrari fine. Din cauza ca migrarile fine sunt proportionale cu rata de curgerem udarea cu o curgere de apa asemenea unui dus face ca mai multe particule să fie prinse de patul de cafea.

Vreau sa fiu clar în legătura cu asta, deoarece este un lucru controversat: folosirea preinfuziei nu va face ca cel mai bun shot de cafea al tău să fie și mai bun, dar în mod sigur va face sa ai rezultate bune în mod mai frecvent. Chiar și un barman talentat și experimentat va descoperi ca preinfuzia ii va imbunatati consistenta. Mai important, într-o cafenea aglomerata, cu mulți barmani de experiența diferita, preinfuzia va face ca shot-urile de cafea sa aibă calitate mult mai constanta.

Citeste despre espressorul Philips HD8652/59

Metode de preinfuzie comune

Sunt numeroase metode de preinfuzie. Atât timp cât o metoda de preinfuzie implica o infuzie de presiune scazuta, urmata de o presiune mare, probabil este benefică de folosit. Urmatoarele sunt printre cele mai comune metod:

cafea la Philips HD8652/59

  • preinfuzia manuala. Barmanul începe infuzia la o presiune joasa și controleaza când sa înceapă presiunea maxima. Acest lucru se poate face la aparatele cu levier și unele aparate semi-automatice. Preinfuzia manuala necesita experimentare pentru a determina cea mai buna combinatie de timp și presiune. Un punct bun de plecare este sa setezi linia de presiune la 3,5-4,5 bar (51-65, psi), și sa iei monstre din rezultate.
  • Preinfuzia progresiva. Infuzia începe la presiune scazuta în timp ce apa umple o camera de preinfuzie atașată capului. Îndată ce apa a umplut spațiul gol din camera capului și camera de preinfuzie, un arc este extins, cepermite presiunii aplicata patului de cafea sa crească gradat.
  • Restrictia curgerii. Un restrictor mic, descreste curgerea apei la capul grupului. Acest lucru face să fie un lag, decalaj intre udarea initiala și aplicarea presiunii totale. Unii nu considera aceasta tehnica o preinfuzie, dar restrictia curgerii poate avea un efect asemănător preinfuzii. Instalarea unei duze este o alternativa deșteapta pentru aparatele ce nu sunt construite pentru a oferi o preinfuzie la presiune scazuta.
  • Preinfuzie electronica. Pompele de presiune sunt pornite și oprite de câteva ori într-un interval de câteva secunde în timpul infuziei. Acest tip de preinfuzie nu uda patul de cafea într-un mod adecvat și nu ofera beneficii clare. Nu recomand folosirea lui.

No Comments

comment No comments yet

You can be first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *