Cuptoarele cu microunde sunt din ce in ce mai des utilizate in bucatariile din intreaga lume. La inceput sceptici, oamenii nu mai tin cont acum de toate potentialele efecte negative pe care le pot avea cuptoarele cu microunde, pareri incluse in categoria „sfaturi utile cuptoare microunde”. Cercetatorii au facut numeroase investigatii in acest domeniu sustinand fie ca acestea dezvolta agenti cancerigeni, fie ca duc la o crestere alarmanta a leucocitelor si la scaderea semnificativa a continutului nutritiv al produselor alimentare. Toate aceste contra-argumente sunt incluse in diverse brosuri si reviste de specialitate care prezinta sfaturi utile cuptoare microunde.
Din categoria „Sfaturi utile (cuptoare microunde)” fac parte urmatoarele:
- Alegerea cuptorului cu microunde se face in functie de spatiul pe care il aveti disponibil in bucatarie si de ceea ce doriti sa utilizati la el. Daca vreti doar sa incalziti mancarea, si nu sa o preparati nu are rost sa va achiztionati un cuptor cu convectie.
- Cuptoarele cu convectie au proprietatea de rumenire a mancarii in timpul procesului de gatit. Preturile acestei categorii de cuptoare cu microunde sunt mai mari, dar gustul pe care il capata mancarea este inconfundabil.
Sfaturi utile cuptoare cu microunde in ceea ce priveste calitatea alimentelor preparate
- Temperaturile inalte au proprietatea de a denatura proteinele si grasimile. Deci, microundele distrug o parte din nutrimente (vitamina C).
- Specialistii in domeniu sustin ca microundele pot agrava anumite boli, precum diabetul. In concluzie, daca sunteti diabetici, evitati mancarurile preparate la cuptorul cu microunde.
Gatitul la microunde – sfaturi utile cuptoare cu microunde
- In ceea ce priveste decongelarea alimentelor, primul pas de facut este scoaterea acestora din ambalajul original.
- Folositi optiunea „timp de asteptare”, ce permite patrunderea in interiorul mancarii a unei calduri egale.
No Comments