Preinfuzia reprezinta udarea pentru moment al patului de cafea la presiune joasa înainte de a da drumul la presiune maxima și fac ca espressoarele să fie mai iertatoare atunci când se fac greșeli de distributie, presare sau setarea aparatului de macinat.
De ce funcționează preinfuzia?
Presiunea scazuta a preinfuzii uda cafeaua cu o curgere mai lina a lichidului. Presiunea scazuta face ca patul de cafea să se umple, să se redistribuie și sa devină mai adeziva înainte de a da drumu la presiunea maxima. Acest lucru ofera doua beneficii importante.
- Descreste frecventa de canalizare. Am descoperit acest lucru la numeroase aparate; de asemenea este consistent cu preinfuzia.
- O rata scazuta de migrari fine. Din cauza ca migrarile fine sunt proportionale cu rata de curgerem udarea cu o curgere de apa asemenea unui dus face ca mai multe particule să fie prinse de patul de cafea.
Vreau sa fiu clar în legătura cu asta, deoarece este un lucru controversat: folosirea preinfuziei nu va face ca cel mai bun shot de cafea al tău să fie și mai bun, dar în mod sigur va face sa ai rezultate bune în mod mai frecvent. Chiar și un barman talentat și experimentat va descoperi ca preinfuzia ii va imbunatati consistenta. Mai important, într-o cafenea aglomerata, cu mulți barmani de experiența diferita, preinfuzia va face ca shot-urile de cafea sa aibă calitate mult mai constanta.
Citeste despre espressorul Philips HD8652/59
Metode de preinfuzie comune
Sunt numeroase metode de preinfuzie. Atât timp cât o metoda de preinfuzie implica o infuzie de presiune scazuta, urmata de o presiune mare, probabil este benefică de folosit. Urmatoarele sunt printre cele mai comune metod:
- preinfuzia manuala. Barmanul începe infuzia la o presiune joasa și controleaza când sa înceapă presiunea maxima. Acest lucru se poate face la aparatele cu levier și unele aparate semi-automatice. Preinfuzia manuala necesita experimentare pentru a determina cea mai buna combinatie de timp și presiune. Un punct bun de plecare este sa setezi linia de presiune la 3,5-4,5 bar (51-65, psi), și sa iei monstre din rezultate.
- Preinfuzia progresiva. Infuzia începe la presiune scazuta în timp ce apa umple o camera de preinfuzie atașată capului. Îndată ce apa a umplut spațiul gol din camera capului și camera de preinfuzie, un arc este extins, cepermite presiunii aplicata patului de cafea sa crească gradat.
- Restrictia curgerii. Un restrictor mic, descreste curgerea apei la capul grupului. Acest lucru face să fie un lag, decalaj intre udarea initiala și aplicarea presiunii totale. Unii nu considera aceasta tehnica o preinfuzie, dar restrictia curgerii poate avea un efect asemănător preinfuzii. Instalarea unei duze este o alternativa deșteapta pentru aparatele ce nu sunt construite pentru a oferi o preinfuzie la presiune scazuta.
- Preinfuzie electronica. Pompele de presiune sunt pornite și oprite de câteva ori într-un interval de câteva secunde în timpul infuziei. Acest tip de preinfuzie nu uda patul de cafea într-un mod adecvat și nu ofera beneficii clare. Nu recomand folosirea lui.
Daca ai stii ca exista un aliment care in urma consumului zilnic ti-ar sustine snatatea l-ai consuma? Daca este si organic si natural? Si mai are si un gust foarte bun, al unei cafele Gourmet de calitate?
La acest raspuns s-au gandit si marile companii care au lansat astfel de produse pe piata. Doar ca provenienta si cultivarea Ganodermei sunt elemente foarte importante pentru ca proprietatile cu totul speciale sa fie pastrate.
Piata a crescut destul de rapid, astfel ca in anul 2002 productia mondiala de Ganoderma Lucidum era estimata la 4700 de tone – sa nu uitam ca vorbim de o ciuperca rara si cu proprietati cu totul speciale – din care 3700 de tone proveneau din China. De cand a inceput sa fie consumata in zona de sanatate si wellness sub diverse forme – inclusiv capsule cu Ganoderma 100% naturala pentru tratamente si regenerare – ciuperca este folosita frecvent de peste 5 milioane de oameni, la care se adauga alte milioane de pasionati ai cafelei care au gasit solutia ideala de a imbina gustul premium cu grija pentru sanatate.
Costurile au scazut, au aparut companii cu o crestere spectaculoasa la nivel mondial, iar comenzile se pot face usor online iar produsul ajunge direct acasa. Tinand cont de cresterea exponentiala a cererii pentru cafea si ceai cu Ganoderma si a dezvoltarii rapide a companiei Organo Gold la nivel mondial – cu ditributie oficiala in peste 45 de tari – ditributia cafelei cu Ganoderma devine o afacere foarte rentabila pentru cei care vor sa iti diversifice veniturile. Sistemul este in asa fel gandit incat esti platit pentru o recomandare a cafelei catre un client care se fidelizeza imediat – datorita calitatii – si apeleaza in mod firesc la comnezi automate care se executa automat luna de luna.
Revenind insa la produs – considerat de multi analistii una dintre cele mai mari idei ale secolului XXI – aceea de a introduce o doza de sanatate in cafeua de zi cu zi – articole publicate de catre “Sfatul medicului” reconfirma rolul anti-aging si antioxidant al produselor organice ce contin Ganoderma.
Este simplu ! Este cafea !
No Comments